Internacionalni letnji kulinarski kamp

Datum: 22. Jun 2019.
Vreme: 22. Jun 2019. 00:00 - 26. Jun 2019. 00:00
Lokacija: Kikinda

U okviru projekta „Omladinska kulinarska laboratorija“, u periodu od 22.6.2019  do 26.6.2019 Projektni tim je organizovao Internacionalni letnji kulinarski kamp. Internacionalni kamp za kuvare je okupio mlade iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije i promovisao je kulturnu različitost kroz umetnost kuvanja, kroz socijalizaciju i usvajanje praktičnih kulinarskih veština i učenje o kuhinjama drugih etničkih grupa. Moto prvog internacionalnog kuvarskog kampa bio je “isti sastojci čine jela različitih nacionalnih kuhinja”.

Ova aktivnost je ojačala kapacitete ciljne grupe i uspostavila komunikaciju među mladima iz različitih nacionalnih zajednica, a bazirana je na ideji  antidiskriminacije, tolerancije, internacionalne gastronomije i interkulturalne edukacije. 

Zajedno sa prvoklasnim kuvarima, bile su prisutne i javne ličnosti da podrže mlade, Maja Volk (Beograd) i Adrijana Bručić (Hrvatska), podižući svest o važnosti i znanju o zdravoj hrani, kao o univerzalnom odgovoru na izazove savremenog društva.